Lou Reed Live at the Marktrock Festival - Leuven, Belgium 15/08/'04

Review: Hugo
Setlist:
Turn to Me - Modern Dance - Ecstasy - Venus In furs - Jesus - Power and the glory - Sweet Jane - Why do you talk? - Satellite of Love - Romeo Had Juliette - Dirty Blvd.
First encore: Perfect Day - second encore Walk on the Wild Side

Lou Reed op marktrock: met Jane op cello, met Tony op drums, zonder master Ren en zonder Antony.
Resultaat: een energiek optreden met veel nadruk op de gitaar wall-of-sound. Toch ook enkele ingetogen momenten met "Jezus"(mooie gospel-samenzang met Fernando) ,"Why do you talk" en "Perfect Day".
De "pom-pom-pom"s zijn terug in "Sattelite of Love", alweer met Fernando.
De cello solo van Jane tijdens "Venus in Furs" klonk super-avantgarde, wat voor een onwezenlijk effect zorgde op een marktplein waar gedurende 3 dagen gewoon popmuziek had geklonken. Ook Lou's gitaar klonk bijwijlen zeer Ornette Coleman.
"Modern Dance" ontlokte applaus aan het publiek na "it's not a live being a wife...." en "it's all downhill after the first kiss..."
Lou zong het woord "kiss" niet maar maakte kusgeluiden in de microfoon en voegde er aan toe "...well, I should know after a few divorces, maybe when I'm eighty I'll get it right". Reed-humor, I suppose.
Je kon alles volgen op een videoscherm boven het podium, maar waar de voorgaande optredens met een netwerk van bewegende camera's in beeld werd gebracht, mocht de Lou-gig slechts met 1 (één) bijna onbeweeglijke camera gevolgd worden. Dat was zéér origineel, toen Jane aan haar solo begon ging Lou dus zeer langzaam uit beeld en toen de kamera uiteindelijk de goede kant opkeek was Jane bijna klaar. Gelukkig kon er ook nog af en toe eens uitgezoomd worden zodat de hele band min of meer in beeld kwam.
In het TV-nieuws werden er beelden getoond van de voorgaande optredens, maar op het laatste moment had Lou dus beslist dat er niet mocht worden gefilmd. Jammer, ik wou nog even nagenieten... Op TMF wordt ook een uitgebreide reportage gepland van de drie dagen Marktrock (wordt uitgezonden op 19 & 20 aug.), maar ik denk dat we Lou-beelden zullen moeten missen....ik hoop van niet.
Verder wil ik opmerken dat zo'n volgestouwd marktplein niet echt de ideale omgeving is voor het ongestoord genieten. Ofwel ga je in het pak vóór het podium lijf aan lijf gevechten leveren, ofwel zoek je (zoals ik) in de zijkant wat meer plaats en vind je meteen ook de luidruchtige commentaren van de minder in Lou Reed geinteresseerde medemens, en zo waren er nogal veel.
Slechts tijdens het laatste bisnummer "Wild Side" werden de oortjes algemeen gespitst en nam ik zelfs enkele opgetogen huppelpasjes, doe-de-doe-de-doe...